dimecres, 14 de novembre del 2018

Higrophorus marzuolus

El marçot, bolet que apareix a la primavera de vegades quan les serres encara romanen cobertes de neu, conegut també com escarlet de primavera o bolet de neu, Cast: Marzuelo. (Higrophorus marzuolus).




 Si atenem a l'etimologia, el significat del seu nom és: bolet portador d'aigua que apareix al mes de març.  
 


És un bolet difícil de trobar ja que la tonalitat grisenca del seu barret fa que es mimetitze entre les restes de vegetació que cobreix el sòl del bosc. Apareix a finals de l'hivern i principis de primavera, cosa poc usual en micologia i és un excel·lent comestible.  


Tot el matí escorcollant lenta i pausadament el sòl del bosc intentant endevinar qualsevol protuberància sota les restes de vegetació que denotés la presencia del preuat bolet, sempre sota l'atenta vigilància de la gossa del meu amic.



Encara que el seu hàbitat natural son els boscos mixtos, també se'l troba en pinars de pi roig, com és el nostre cas.


Si costa de trobar-los, més costa netejar-los, però l'esforç paga la pena si pensem en els apetitosos plats que podem preparar.


Improvisant sobre la marxa, aquesta vegada he preparat un arròs amb marçots, seba, cloïsses, una poca gambeta pelada i suc de peix. Sorprèn com l'aroma del fong lliga amb el sabor del peix i com domina totalment el conjunt de flaires que conformen el plat.


Bon profit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada